Elke fotograaf weet het….
Een achtergrond kan de foto maken of breken.

Natuurlijk kun je achtergronden van papier gebruiken en op zich is daar ook niets mis mee, maar het blijft natuurlijk papier, en meestal wil je toch ook wel wat speciaals als achtergrond. Ik merkte zelf dat als ik op locatie fotografeerde ik vaak ging voor de meer rustieke muren met lekker veel structuur en “karakter”, in onze studio zijn we daardoor begonnen met het verven van de muren in dit soort achtergronden, en dit werkt nog steeds perfect.

Maar uiteindelijk wil je ook andere dingen kunnen fotograferen, en kan niet iedereen zijn/haar studio muren schilderen.

ClickPropsBackdrops is een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van fotografie/video achtergronden gemaakt voor en door fotografen. Charlie (de CEO) is nog steeds actief als fotograaf en werkt natuurlijk ook met zijn eigen achtergronden en weet dus precies hoe het is om iets intensief te gebruiken.

Vandaar dat de achtergronden dan ook leverbaar zijn in 2 specifieke materialen.

Vinyl
Erg sterk en zeer makkelijk schoon te maken.
Kan bevestigd worden via ons Magnafix systeem, of aan je achtergrond systeem via klemmen of een rol.
Leverbaar in zeer veel maten en dit materiaal is uitermate geschikt voor de meer gedetailleerde prints.
Dit materiaal reflecteert de flitsers niet terug en de kleuren spatten van de achtergrond als je harder licht gebruikt.

ProFabric
Hier zit heel veel werk in, maar het resultaat mag er zijn.
Een materiaal waar de kleuren fantastisch op reageren en je meteen terug brengen naar de tijd van de fantastische hand geschilderde canvas doeken, alleen zonder de nadelen van prijs, afbrokkelende verf en het feit dat er altijd wel vouwen in de doeken zaten tenzij ze een paar dagen nat konden uithangen.

Met profabric krijg je alle mooie dingen van de vintage canvas doeken maar met alle eigenschappen van een plastic materiaal, dus erg sterk, kleurvast, lichtgewicht en makkelijk schoon te maken.

In onze webshop vind je een aparte categorie met een ruime keuze aan achtergronden : onze eigen webshop
De webshop is in het Engels maar alle prijzen/verzendingen zijn gewoon gebaseerd op Nederland waar we ons ook bevinden.

De levertijden van de achtergronden is meestal tussen de 1-2 weken en kunnen zowel opgehaald worden in onze studio in Emmeloord, of verzonden worden naar uw huis/bedrijfsadres.

We proberen het aanbod continue actueel te houden maar je kan altijd ook de officiële engelse site bezoeken natuurlijk daar vind je altijd het volledige assortiment, www.clickprops.co.uk
U kunt onze prijzen aanhouden en de bestelling per Email doorgeven op info@clickpropsbackdrops.nl

Wil je inspiratie opdoen, tips krijgen of delen, je werk laten zien (met onze achtergronden) of gewoon vragen stellen? bezoek dan onze speciale Facebook groep, en natuurlijk mag je ook lid worden als je onze achtergronden nog niet gebruikt.