Wie kijkt er niet naar programma’s als America’s next top model en alle aanverwante programma’s ?
Iedereen droomt er toch van om een keer voor de camera van een professionele fotograaf te staan en te kunnen pronken met mooie model foto’s ? Toch valt het vaak erg tegen als je naar een fotograaf gaat met dit soort wensen, dit is waar wij het verschil maken. Door de jarenlange ervaring van onze fotograaf Frank Doorhof in het geven van workshops en verzorgen van fotoshoots voor artiesten en fashion/kappers kun je bijna elke wens wel neer leggen bij Frank en hij zorgt ervoor dat je iets soortgelijks krijgt (binnen de mogelijkheden natuurlijk) Nu zijn de foto’s zoals je die in de bekende modebladen zoals bv Vogue ziet ook voor jou een mogelijkheid.

Een echte fashion shoot is natuurlijk niet klaar na het indrukken van de sluiter, vandaar dat we natuurlijk ook de foto’s volledig retouchen waarbij de foto’s een eigen karakter krijgen, je huid netjes bewerkt word (indien nodig) en kleine foutjes verwerkt worden. Dus niet alleen de fotografie gebeurt op hoogstaand niveau maar ook de retouching (die bij dit soort sessies van doorslag gevende waarde is) wordt volledig verzorgd.

 

Hoe werkt het Model for a day principe ?
We bieden verschillende pakket opties aan, bij allemaal is het mogelijk om dit uit te breiden met een professionele visagiste die het model voor de fotosessie eerst netjes opmaakt en helpt met de styling van de meegenomen kleding, tevens word er natuurlijk aandacht aan het haar gegeven. De visagisten waarmee we samen werken zijn allemaal op professioneel gebied actief in het visagie vak, dit zijn dus echte experts die je relaxed en vakkundig mee helpen bij de fotoshoot. Het model mag haar/zijn eigen kleding meenemen. We adviseren daar wel zorg aan te besteden en eventueel te overleggen, hoe creatiever je bent hoe meer mogelijkheden binnen de fotosessie. Natuurlijk beschikken we over verschillende accessoires maar qua kleding kunnen we natuurlijk niet alles aanwezig hebben wat iemand mooi vind.

Zowel de fotograaf als de visagist helpen het model met de keuze van de styling en de kleding, dit word volledig aangepast aan de wensen die het model heeft.

Bij het fotograferen zie je direct de foto’s die genomen worden verschijnen op een grote display in de studio en krijg je dus een directe terug koppeling van wat er gebeurt, dit werkt zeer plezierig en je kan perfect zien wat je wilt veranderen. Natuurlijk word je continue gecoacht door de fotograaf en de visagist, maak je dus geen zorgen als je nog nooit voor de camera hebt gestaan, het komt altijd goed. Afhankelijk van het pakket zullen er verschillende keren van kleding en setting gewisseld worden, en wordt eventueel de visagie natuurlijk ook aangepast.

DSC_7853-1024x669

Wat kan er allemaal ?
In principe is alles mogelijk, van beauty tot high-fashion, zowel binnen als buiten of op speciale locaties.
Glamour, lingerie en badmode is alleen toegestaan bij modellen ouder dan 18 jaar, en moet altijd netjes zijn.

Modellen jonger dan 18 jaar moeten ten alle tijden begeleid worden door een ouder of voogd.

Rosa Juji 06 2014 Sony Event Batavia 58

Aflevering foto’s
Meestal krijg je binnen 3 dagen na de sessie een link naar het album met jouw foto’s. Vanuit dit systeem kun je direct de bestellingen plaatsen, we leveren alles binnen een paar dagen netjes thuis af, of het nu gaat om 10×15 afdrukken of mooie canvassen, aluminium afdrukken voor aan de muur alles is mogelijk. StudioFD werkt samen met verschillende experts op het gebied van afdrukken waardoor we garant kunnen staan voor een perfecte afdruk waar u jaren lang plezier van heeft.

 

De bewerking van de foto’s houd in; oneffenheden in de huid verwijderen, achtergrond egaal maken, de foto’s een tint of een bepaalde stijl voorzien.
We gebruiken in de studio middenformaat digitale camera’s en hoge resolutie Sony camera’s welke garant staan voor een absolute topkwaliteit qua kleur, scherpte en dynamiek. Daarnaast is het ook mogelijk om foto’s te maken met polaroid of film.