Welkom op de pagina van IQ-wire, The Next Generation in tetherkabels


Bij onze 10-15 meter kabels krijgt u gratis een Arca CableBlock geleverd als ultieme bescherming van uw camera en kabel, tevens betaalt u geen verzendkosten voor de 10 meter kabels.

Tethering betekend “verbinden met”, en dit exact wat onze kabels doen. Het verbinden van de camera naar de computer of iPad is een essentieel deel van de workflow, via tethering is het mogelijk om direct de foto’s op een externe monitor/tablet te bekijken en natuurlijk kan je ook direct presets aan je foto’s koppelen of de foto’s “projecteren” op de layout voor de publicatie, tethering is zonder enige twijfel de beste upgrade voor je workflow.

Maar het is niet zo simpel als gewoon een kabel tussen de camera en computer verbinden. Bij het tetheren is het belangrijk dat de camera en software met elkaar samenwerken, niet elke camera werkt op alle software. Gelukkig hebben we al meer dan 15 jaar ervaring met tethering en kunnen u daarom ook als service partner altijd helpen met het opzetten van uw workflow, of helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Met de nieuwe generatie camera’s en computers is het niet meer genoeg om standaard kabels te gebruiken, en dit is waarom wij IQ-wire op de NL markt brengen.

IQ-wire voegt letterlijk intelligentie toe aan uw tethering opstelling, en meer…..

 • Leverbaar in 5, 10 en 15 meter aan 1 stuk
 • Haakse en rechte connectoren
 • Inline boosters met IQ connect voor supersnelle overdracht/verbinding
 • Boosters zijn verlicht inde rode kabels 
 • Extra power aansluiting op beide boosters (zelden nodig) in de rode kabels 
 • Volledig compatible met alle software en hardware die tethering ondersteuning geven
 • Compatible met iPad en Android tethering via oa Cascable
 • Velcro strap meegeleverd voor netjes opbergen van de kabel
 • Bescherm dopjes op de aansluitingen
 • Labels voor correct aansluiten
 • Compatible met opladen gedurende tethering op de meeste camera’s
 • Flexibele coating
 • Industrieel design voor lange levensduur
 • Compatible met bijna alle camera’s via de USB uitbreidingskit met korte pigtails

IQwire Carbon Black Tetherkabels

In al onze testen geven de IQ-wires de snelste en meest stabiele verbinding, zelfs met langdurige tests waarin we oa de Sony A7RV en Capture One op de hoogste frame rate buffer na buffer vol lieten lopen was er geen moment van pauze te bespeuren in de doorvoer. Dit geeft niet alleen een snelle workflow, maar bovenal vertrouwen in de verbinding, en als fotograaf die regelmatig op beurzen demonstreert en workshops geeft is het vertrouwen in de verbinding een van de eerste prioriteiten.

Een kabel voor tethering is veel meer dan alleen maar de verbinding tussen camera en capture device, het is ook terug kunnen vallen op de leverancier voor specifieke vragen en support, met IQ wire krijgt u altijd binnen 24 uur antwoord op uw vragen, of het nu weekend of vakantie is, u kunt net als uw verbinding ook ons vertrouwen op een goede connectie.

Ondanks dat dit de “Next Generation” tetherkabel is betekend dit niet dat we de oude generatie camera’s vergeten zijn. Via een apart te bestellen USB conversie kit is het mogelijk om via korte pigtails de conversie te maken naar oa USB mini, micro, B, B3.1 en A. Dit betekend tevens dat u geen extra kabels meer nodig heeft in de studio voor verschillende camera’s, en dankzij het ontwerp van de kabel is het zelfs mogelijk de kabel te verlengen met een extra 2 – 4.7 meter via een coupler (kan bij bepaalde camera’s minder stabiel werken).

Bij onze 10 en 15 meter kabels krijgt u gratis een Arca CableBlock geleverd als ultieme bescherming van uw camera en kabel, tevens betaald u geen verzendkosten voor de 10 en 15 meter kabels.

Verkooppunten IQwire en Arca CableBlock

Nederland:
FotoFlits
Soldaatweg 42-44, 1521 RL, Wormerveer

Fidak Nederland BV

Industrieweg 46, 3641RM, Mijdrecht

Ringfoto Focus Den Haag
Thomsonlaan 96, 2565JE, Den Haag

Hensel Studio Techniek
Weldaad 15A, 5431SM Cuyk

 

 

Kamera Express 

Almelo, Amsterdam, Arnhem, Breda, Capelle a/d Ijssel, Den Bosch, Den Haag

Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

 

Studio FD
Constructieweg 8, 8305 AA, Emmeloord

📸

België:
Servix
Kontichsesteenweg 41, 2630 Aartselaar (Antwerpen)

Grobet 
Eiermarkt 25, 2000 Antwerpen

Kamera Express
Antwerpen, Brussel, Dilbeek, Evere, Gent, Luik, Mechelen, Nyvel, Turnhout

📸

Luxemburg:
Howald, Luxembourg
📸
Duitsland: 
Braunschweig, Bremen, Hannover, Hamburg, Kiel, Köln, Lubeck, München