de GT200 en GT250 naast elkaar

Geekoto logo

Werken op locatie is altijd een uitdaging.

Niet alleen doordat je aan veel meer dingen moet denken zoals achtergrond, veiligheid etc. Maar vooral omdat je op locatie weinig of geen controle over het licht hebt. Terwijl dat in de studio natuurlijk wel zo is. Met Geekoto flitsers los je dit op. Studio FD gaat deze flitsers verkopen in Nederland (en Europa)

Als je stroom hebt op locatie kan je natuurlijk je studioflitsers mee nemen. In de meeste gevallen kan dit niet, of is het simpelweg niet praktisch. Als alternatief kun je natuurlijk kiezen voor speedlights (systeem- of compactflitsers). Maar het nadeel van deze flitsers is vaak dat ze via HSS (High Speed Sync) wel een gedeelte van het aanwezige licht kunnen wegdrukken. En als je echt wat wil met creativiteit of dag naar nacht fotograferen (waarbij je het aanwezige licht bijna volledig weg drukt), dan heb je aan 1 speedlight absoluut niet genoeg.

Je kan kiezen voor een locatieflitser van bv Hensel (Porty) maar deze units bestaan bijna altijd uit een accu pack en een losse kop. Zo groot dat ze niet in je foto tas passen en ook best zwaar zijn als je er een hele dag mee rond loopt. En de prijs is vaak ook niet al te vriendelijk, helemaal niet voor de enthousiaste beginner of hobbyist.

Hybride

Gelukkig is er de laatste paar jaar een fantastisch alternatief. Ik noem het meestal een hybrid tussen een studio flitser en een speedlight. Deze systemen zijn zeer portable (iets groter dan een flinke speedlight). Ze gebruiken geen standaard batterijen maar accu packs die tussen de 400-500 flitsen kunnen geven op vol vermogen. Daarnaast. hebben ze ook een snelle recycletijd. Natuurlijk ondersteunen deze systemen HSS en ETTL waardoor je op hoge sluitertijden kan schieten maar in de ETTL stand ook gewoon niet hoeft te denken aan je flitser en de afstand tot je model. De camera/flitser regelen dit allemaal.

 

Geekoto

Geekoto is een merk wat staat voor “geeks” “photographers”. Met andere woorden; flitsers voor en door fotografen die fotografie niet alleen zien als hobby of werk maar als passie. En dit zie je terug aan de line-up.
Met de GT200, GT250 en GT400 zet Geekoto een reeks flitsers neer waar je “u” tegen zegt. Zeer stabiel in kleur en belichting, snel, goed gebouwd en enorm krachtig. En natuurlijk compatible met de bekende Bowens mount (waar je weer omzetters op kan zetten voor bijna alle andere merken).

Met Geekoto flitsers heb je volledige controle over je licht in de studio én op locatie. TTL, Manual and Hi-Speed Sync met 4 groepen en 16 kanalen.

Op de volgende pagina’s stel ik elke flitser en accessoires aan je voor.
Heb je al een Godox systeem dan wordt het helemaal interessant om eens naar Geekoto te kijken.
Onze flitsers zijn compatible met het Godox systeem (GT200/GT250) in manuele mode, maar zijn, ondanks dat ze dezelfde prestaties leveren, nog vriendelijker geprijsd.

Frank heeft 2 review video’s gemaakt (in het Engels) over de GT200 en GT250.

 

Op de volgende pagina’s vind je de flitsers die wij voeren. We gaan deze binnenkort ook toevoegen aan onze webshop, op dit moment kun je het beste even een mailtje sturen.