logo

Frank Doorhof neemt webinar op in New York.

 

NEW YORK-Fashion fotograaf Frank Doorhof uit Emmeloord is onlangs naar New York gevlogen om de nieuwe Leaf Credo60 midden formaat camera te promoten. In opdracht van het Israëlische bedrijf Mamiya Leaf organiseerde de importeur en distributeur van dit merk in de USA, Mac-group, een gratis live online webinar op 20 November.

 

Een webinar is een seminar op internet (web). Of wel een informatieve uitzending op internet over een specifiek onderwerp. Vaak is er een chatroom waar kijkers vragen kunnen stellen die dan ook gelijk behandeld worden. Uit onderzoek is gebleken dat dinsdagmiddag rond 12 uur, lunchtijd, de meeste kijkers trekt. Omdat de aandachtspanne van de kijker vaak kort  is, duren de uitzendingen meestal een uur. Doorhof was de hele dag in de fotostudio aanwezig om extra opnames te maken die gebruikt worden als aanvullende informatie in de download van het programma die enkele dagen later beschikbaar komt.

 

Een middenformaat camera heeft als voordeel boven een gewone DSLR dat de beeldkwaliteit door de grotere sensor beter is. De Leaf Credo60 is een digitale achterwand die onder andere gebruikt kan worden op een Mamiya, Phase ONE of Hasselblad body met diverse merken en modellen lenzen. Doorhof gebruikt de Credo60 met een Mamiya DF+ body. Midden formaat camera’s worden bijn altijd gebruikt om rechtstreeks naar de computer te schieten voor betere controle over het beeld. Vooral fashion-, landschaps-, architectuur- en product ( bijvoorbeeld food) fotografen hebben hier baat bij.

 

De 60 megapixels Credo60 is op de grootste fotografiebeurs in Keulen, Photokina in September geïntroduceerd. Dit model, net als de complete Credo serie wordt gekenmerkt door de uitzonderlijk goede en heldere display en USB3, voor nog snellere data overdracht. Aangezien Doorhof deze camera als eerste in gebruik heeft genomen in zijn Fotografie werk en veel ervaring heeft met het geven van workshops was hij dan ook een logische keuze voor deze webinar.

 

“De nieuwe touch LCD display is ideaal op locatie en buiten, ook met fel zonlicht kun je op de display zien hoe de foto is geworden en kun je ook gelijk controleren of de scherpte is zoals je wilde.” vertelt Doorhof. “Met de functie om naar iPhone of iPad te schieten is een computer eigenlijk niet meer nodig. De fotobestanden zijn wel groot, tot 60mb per foto.

 

Samen met vaste presentator van Mac-group webinars en portretfotograaf Joe Brady, gaf Doorhof in een live fotoshoot uitleg over licht opstellingen en het gebruik van de Credo60. De uitzending trok ruim 1500 kijkers, een record voor een uitzending over midden formaat camera’s omdat niet veel fotografen deze camera gebruiken vanwege de aanschafprijs. Tijdens de uitzending meldden zich al twee potentiële kopers.

 

“Het is een nieuwe ervaring om met een andere fotograaf te presenteren,” vertelt Doorhof over de opnames, “Brady stelde vragen die de kijkers mogelijk ook hebben en zo kon ik laten zien waarom een bepaalde lichtopstelling wel of niet werkt. Er was voor een foto model en visagiste gezorgd waardoor de hele opname er zeer professioneel uitzag.” Doorhof schiet altijd naar een laptop die gekoppeld is aan het opname systeem. Kijkers konden de resultaten dus ook gelijk zien. Vragen werden gefilterd doorgestuurd naar de iPad van Brady.

 

“Dit soort uitzendingen zijn heel interactief en bieden veel mogelijkheden voor het uitgebreid presenteren van een product of dienst. Onze klanten en dealers waarderen de webinars, ook bereiken we veel beter (en goedkoper) onze doelgroep; de eindgebruiker, in vergelijking tot een beurs waar het  contact veel oppervlakkiger is.   Wij gaan Doorhof zeker weer terug vragen, wellicht voor een webinar over Sekonic lichtmeters waar wij ook distributeur van zijn en die Doorhof altijd gebruikt”; aldus USA Mac-group eigenaar Jan Lederman.” Doorhof is goed technisch onderlegd, heeft humor en kan onderwerpen overbrengen. Ik zag hem voor het eerst op Photokina presenteren en was onder de indruk. Omdat Mamiya Leaf zijn werk ook al jaren gebruikt, leek het ons een goede beslissing om hem naar The States te halen voor een webinar”

 

Doorhof geeft wekelijks workshops modelfotografie in zijn studio in Emmeloord. Hij heeft een eigen blog:www.frankdoorhof.com

  • Share