het ronde logo van FD, een beetje scheef

Het logo van Studio FD

complete logo van studio FD

Elke fotograaf heeft een logo nodig dat niet alleen uniek is. Maar ook eenvoudig maar bovenal herkenbaar. Zoals je weet onthouden mensen beelden beter dan tekst. In dit artikel vertel ik je kort wat over het logo van Studio FD

Hoe zit ons logo eruit?

Bovenaan staat Studio en daarachter in een rode stip met een wit randje, de letters FD. De cirkel is rond. De witte letters FD lijken met een slordige kwast geschilderd. Logisch want dat betekent fotografie: schilderen met licht. Witte letters staat voor licht. Rond van de flitsers, van de camera maar natuurlijk ook van de zon, onze “gratis softbox in the sky”. En rood van de passie die Frank heeft voor fotografie en die hij met zoveel plezier beoefent. Daarnaast is rood natuurlijk een opvallende kleur.  FD betekent natuurlijk Frank Doorhof. Daaronder in een rood kader de website www.studiofd.nl En daar weer onder tussen aanhalingstekens “fotografie van en voor mensen”  

Het logo bestaat al heel lang. En tegenwoordig zouden we ons bedrijf gewoon Frank Doorhof noemen. Maar dat was 15 jaar geleden niet zo gebruikelijk.

 

Studio?

Toen Annewiek full time bij de studio kwam werken en zich meer verdiepte in netwerken, bleek dat studio FD niet voor iedereen zo duidelijk was. Een studio kan ook een dansstudio zijn, of een karatestudio een zonnestudio, muziekstudio, televisiestudio en ga zo maar door. 

Dus er moest een ondertitel of slogan bedacht worden zodat iedereen gelijk zou begrijpen waar het over ging. Iets met fotografie natuurlijk, en mensen. We fotograferen voornamelijk personen en geen landschappen, architectuur of dieren. En Frank geeft workshops aan mensen. 

 

De slogan

“Fotografie van en voor mensen”: van mensen; artiesten, modellen, huwelijken, profielfoto’s, aankomende moeders, gezinnen, enzovoorts. Voor mensen slaat dan vooral op de workshops, Frank staat letterlijk voor de groep, hij doet voor hoe hij fotografeert. Maar bovenal deelt veel op social media: voor mensen. 

 

Learning with Frank

Het logo van Studio FD is al jaren geleden gemaakt door een bekende designer uit Miami. We gebruiken het voor onze Nederlandse activiteiten. Het lijkt erg op het logo van “Learning with Frank”. Dat gebruiken we vooral bij de educatieve business. Daar is het nog wat duidelijker dat de rode stip een lampje is!

 

Learning with Frank logo

Wat vind jij? Heb jij nagedacht over je logo, wat betekent jouw logo? Is het in één blik duidelijk wat jij bent of doet door te kijken naar logo?