K&F Concept Frank Doorhof Edition Filter Kit

K&F Concept Frank Doorhof Edition Filter Kit voor mooie natuurlijke lensflares zonder verlies van scherpte.

De Black Diffusion filter komt niet meer van mijn lens af. Vanaf het moment dat ik dit filter erop schroefde was ik verkocht. En nu is er dan een K&F Concept Frank Doorhof Filter Kit, met magnetische Black Diffusion filters en een ND filter. Samen in een mooie handgemaakte etui van gerecycled leer.

Waarom een K&F Concept Black Diffusion Filter?

Het Black Diffusion Filter wordt ook wel Black Mist filter genoemd. Dat komt omdat er heel veel zwarte nanodots op het filter zitten, dat lijkt wel (zwarte) mist.

Je herkent mijn foto’s altijd aan de sfeer. Vaak felle kleuren en veel contrast. Kleuren wekken emoties op (Colors evoke emotion in de kleurenpsychologie). Groen staat voor natuur, rood voor liefde en gevaar, enzovoorts.  Subtiel kleur toevoegen in je foto maakt er een echte eye catcher van. Een klein beetje lensflare geeft vaak net die extra magie aan je foto.

Ik ben daarom ook heel blij met het K&F Concept Frank Doorhof Edition Filter Kit.

 

K&F Concept Frank Doorhof Edition Filter Kit

Waarom heb je een filter nodig?

De meeste moderne lensen hebben een coating die er juist voor zorgt dat er geen licht op de lens kan vallen. En voor de meeste foto’s is dat prima. Maar wil je wat creatiever zijn met een mooie gloed of zachte lensflare die je kent van de oude films en foto’s, dan heb je een probleem.

Je kan natuurlijk een vintage lens gebruiken, of een Lensbaby of TTartisan lens, maar daarmee beperk je jezelf ook. Je moet die lensen wel hebben en dus van lens wisselen. Bovendien hebben deze lensen vaak geen autofocus wat het moeilijker maakt om een scherpe foto te maken.

Het Black Diffusion filter klik je gewoon op de lens die je gebruikt. Ik laat hem er altijd opzitten, tenzij ik werk met sterk tegenlicht en geen special effects wil, bijvoorbeeld bij headshots. In de meeste (normale licht) situaties zie je het effect van het filter niet totdat je tegenlicht gebruikt.

En dat is precies wat ik zo geweldig vind aan de Black Diffusion filters. Het kan gewoon altijd blijven zitten want je foto’s blijven scherp. Zoals je kan zien in onderstaande foto’s die de scherpte hebben op de plekken die ik wil en toch zie je lensflare en zachte gloed.

Daarnaast ben ik gek op magnetisch. Een filter erop schroeven, net als lensen wisselen,  gaat nog wel eens mis, je schroeft hem er scheef op, of er zit een zandkorreltje tussen. Helemaal buiten of tijdens een shoot zijn dit niet de dingen waar je aan wil denken.

Je schroeft gewoon een keer de magnetische ring op je lens en laat dat er gewon opzitten. Als je een filter wilt gebruiken klik je die er gewoon op. Je kan zelfs filters stapelen (zie deze link)

 

model Claudia houdt het etui vast van de K&F Concept Frank Doorhof kit

Natuurlijk kon ik het niet laten om ook wat modellen met de kit op de foto te zetten. Omdat de etuis handgemaakt worden van gerecycled leer, kan het zijn dat jij een andere kleur krijgt

K&F Concept Frank Doorhof edition Filter Kit

Omdat ik zo superenthousiast ben over dit filter heeft de Nederlandse distributeur Movidis een speciale kit samengesteld. Onze stagiaire maakte de productfoto’s die nu ook gebruikt worden door de winkels zoals Cameranu en KameraExpress, en zelfs buitenlandse winkels zoals FotoKoch

De kit is er in verschillende lensmaten. Er zit een ¼ en 1/8 Black Diffusion filter in, die je op elkaar kan stapelen of niet. Een variabel ND filter (ook magnetisch), handig voor als je zacht water of mooie luchten fotografeert of… als je buiten met flitsers fotografeert die geen HSS ondersteunen terwijl je nog steeds met je diafragma open wilt schieten om de zon weg te drukken. En natuurlijk de magnetische ring en lensdop.

Samen in een mooie gerecyclede leren etui, handgemaakt in Nederland.

Het filterkit is alleen te koop bij geselecteerde dealers en in onze webshop

 

Bekijk de introductievideo