logo

Verschillen in prijzen en aanbod

Regelmatig krijgen we vragen over de prijzen, hoe kan het dat sommige mensen veel meer vragen, en sommige veel minder ?

 

Het antwoord daarop is feitelijk erg simpel, maar ook gecompliceerd.
Net zoals elk beroep is fotograaf een beroep waar geld verdiend moet worden natuurlijk, echter fotografie is voor veel mensen ook een hobby. Deze groep hobbyisten is soms bereidt om fotosessies gratis of voor zeer lage bedragen aan te bieden, zoals je snapt mag je dit nooit vergelijken met een professionele fotograaf.

 

Vaak gaan mensen af op de goedkoopste prijs en denken dan dat ze dus geld besparen, in werkelijkheid is dit echter vaak een grote teleurstelling, naast de fotosessie zelf betaal je natuurlijk ook je eigen brandstof, het vrij nemen van werk etc. met andere woorden het zijn niet alleen de kosten van de sessie zelf die geld kosten. Als je dus een sessie plant zorg er dan voor dat je dit doet bij een studio die je 100% vertrouwd, wiens werk je kan zien online en die een goede reputatie heeft. Iemand die thuis even de kamer verbouwd voor een sessie is niet iets waar je een professioneel verzorgt resultaat van kan/mag verwachten (uitzonderingen daar gelaten).

 

De hele dure fotosessies garanderen vaak ook geen top resultaat.
Ook hier is het heel belangrijk om goed te kijken naar de resultaten van de studio, vraag naar foto’s uit de programma’s met particulieren en laat je niet verleiden door voorbeeld foto’s van modellen als het gaat om een familie portret, vraag gewoon netjes aan de studio of ze voorbeelden hebben van “normale” mensen die bij hun op de foto zijn gegaan. Neem onze site als voorbeeld, wij hebben een mix van modelfotografie en artiesten op de site staan, echter dit valt voor ons 100% binnen ons aanbod, dit is 70% van ons werk, en we vinden het enorm leuk om dit af te wisselen met “particuliere” sessies, deze sessies hebben dezelfde look en kwaliteit als wat je op de site ziet, met andere woorden dit is het resultaat dat je mag en kan verwachten.

 

“Maar jullie prijzen zijn niet hoog, sterker eerder aan de onderkant van de professionele markt ?”
Dat is correct, en dat doen we met opzet.
Bij veel studio’s worden de familie portretten en model for a day programma’s gepland op dagen waar een heel team opgetrommeld moet worden, onze studio draait in princie 6 dagen per week (en heel soms zelfs 24 uur per dag), we hebben altijd de beschikking over meerdere fotografen en ook onze visagisten werken zeer regelmatig in onze studio. Dit maakt het mogelijk voor ons om een zeer compleet en vooral professioneel pakket aan te bieden tegen een zeer laag tarief.

 

Nieuwsgierig geworden ?
kijk dan snel op de prijslijst pagina en boek een leuke sessie.

 

  • Share