Creatief fotograferen met Rogue

Een van de belangrijkste dingen voor ons als fotografen is natuurlijk dat we niet beperkt worden door de apparatuur die we gebruiken. En dit is iets wat Expo Imaging (de fabrikant van oa Rogue) goed snapt.

Jaren geleden ben ik begonnen met de samenwerking via de Flashbender, en samen met Rogue hebben we oa de Frank Doorhof Flashbender ontwikkeld welke zich onderscheidt van de andere door een soft silver coating (iets meer contrast en lichtoutput) en een goede stugge basis voor het perfect kunnen vouwen van de flashbender.

Ondertussen heeft Rogue niet stil gezeten natuurlijk en hebben ze dit jaar (2022) een volledig nieuw magnetisch systeem op de markt gezet, en dit heeft me echt volledig verrast. Zelden heb ik een combinatie gezien die zo creatief is maar bovenal compact en flexibel zonder in te boeten aan mogelijkheden. Sterker je kan het zo gek niet verzinnen of je kan het wel belichtingen of uitlichten met deze combinatie.

Het magnetische systeem en de flashbender zijn natuurlijk via ons te bestellen of te krijgen bij de betere camera winkels.
Bestellen voor de Benelux kan via www.rogueflash.nl

Het magnetische systeem is volledig ontworpen voor de bekende ronde flitsers maar past via een speciale adaptor ook op nagenoeg alle speedlights, ik gebruik ze in de video op mijn Nissin flitsers.

Ik hoop dat jullie goed zitten voor de video, we gaan door verschillende opstellingen heen en ik deel niet alleen de opstellingen maar ook de technieken die er achter zitten. Je zou het bijna een instructie video kunnen noemen 😀

Veel plezier.