bescherming voor je kabel en poort

Bescherming voor je tetherkabel en camerapoort

IQwire defense system, voor de beste bescherming van je tetherkabel en  camerapoort

Introductie tetheren

Veel fotografen gebruiken tethering om zowel foto’s als video rechtstreeks naar de computer of iPad/tablet/smartphone te sturen. Tethering heeft veel voordelen. Buiten gelijk meekijken kun je verschillende presets gebruiken zodat de klant direct een idee krijgt van het eindresultaat. Maar ook het selecteren van foto’s gaat sneller gedurende de sessie en natuurlijk kun je een overlay instellen als je een foto schiet voor bv een cover of flyer. Daarnaast is het veel beter een foto te beoordelen op een groot scherm en vergeet niet de optie om gedurende de shoot je foto’s meteen te backuppen. En bescherming van je tetherkabel en camerapoort is dus belangrijk voor de continuïteit van je shoot.

Als fotograaf die met tethering werkt ben je al gewend aan een tetherkabel over de vloer. Maar zoals je weet, een ongeluk zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. Daarom introduceert IQwire het defense system. De beste bescherming voor je tetherkabel en camerapoort. Nu ook beschikbaar voor camera’s met een batterijgrip.

Je kent de uitspraak vast wel van Frank, “er zit een groot verschil tussen bedrijven die een product ontwerpen, en bedrijven die producten ontwerpen die ze zelf gebruiken” IQwire is ook zo’n bedrijf. En denkt met de fotograaf mee.

De beste bescherming voor je tetherkabel en camerapoort

Complete bescherming in 3 stappen

IQwire heeft 3 nieuwe producten die je tethered workflow makkelijker en sneller maken en vooral je kabel en camerapoort beschermen. En geloof ons, met dit systeem dekken we 99,9% van de risico’s af (fotografen blijven creatief in het slopen natuurlijk).

Maar laten we eerst kijken naar waar onze nieuwe kabels verbeterd zijn.

Bij ons kan opladen gewoon aanblijven

Onze IQwire kabels zijn ontworpen voor tethering door fotografen die met de bestaande kabels op de markt niet de kwaliteit, lengte en snelheid halen die ze nodig hebben in een moderne workflow. Buiten de supersnelle en stabiele connectie en dankzij de Intelliconnect connectoren, kun je met onze kabels op de meeste camera’s zelfs met de 15 meter kabel gewoon opladen via USBC aan laten staan. Dus geen zorgen meer over batterijen.

De bekende donkerrode kabels (niet te verwarren met oranje) waren al leverbaar in 5 en 10 meter (aan 1 stuk), maar alles kan verbeterd worden. Vandaar dat we er nu de IQwire Cxrbon Blxck series is.

De nieuwe IQwire Cxrbon Blxck kabels zijn leverbaar in 5, 10 en nu ook 15 meter aan 1 stuk en hebben een slankere connector aan de camerakant. Dit maakt het al direct een stuk minder gevoelig voor schade bij camera’s door bv omrollen, of mensen die tegen de camera aanlopen. Als het klepje open staat past de connector er nu vaak exact achter waardoor de connector nu veel beter beschermd is.

De nieuwe kabels hebben dezelfde flexibele kabelmantel. En ze kunnen nog steeds zonder probleem in een knoop gelegd worden zonder kapot te gaan. Ook de Boosters zijn kleiner en hebben een nu een metalen behuizing en geen voedingsaansluiting meer waardoor de kabel nog beter beschermd is tegen de elementen. De kabels zijn zelf dus al zeer goed beschermt. Natuurlijk vind je bij de 10-15 meter kabels ook onze CableBlock gratis in de doos. Maar als je het mooier en nog veiliger wilt hebben hebben, dan wil ik graag het nieuwe systeem nu aan je voorstellen.

 

1. IQwire Quick Release Cable Lock (QRCL)

Het eerste deel van het systeem.

Snel wisselen en nooit meer kabels hoeven los te halen is waarvoor de QRCL ontworpen is.
Om de (lange) kabel snel aan je camera te zetten gebruik je een slider die je in de Quick Release Cable Block op de camera schuift. Handig als je bijvoorbeeld verschillende lengtes kabel gebruikt zoals Frank. Hij gebruikt in de studio de 15 meter, maar op locatie is dat soms te lang en gebruikt hij liever de 5 meter versie. Aangezien je 2 sliders bij de QRCL krijgt hoef je dus nooit je kabels opnieuw ergens in te drukken wat de kans op schade tot 0 reduceert.  De Quick Release Cable Block is natuurlijk compatible met de arca mount standaard.

bescherming tetherkabel en camerapoort.

2. IQwire Advanced Cable Modification Detterent (ACDS)

Dit is voor Frank de perfecte oplossing in combinatie met de QRCL.
Dit is in feite een korte USBC verleng kabeltje, dat je aan de camera kan laten zitten.

Je maakt aan de lange kabel het “slot” waar je de de korte kabel inschuift (zie de foto hieronder). Je hoeft deze trouwens niet perse met de Quick Release Cable Lock te gebruiken, maar je kan bv ook onze CableBlock gebruiken.

Andere merken noemen hem ook wel “pigtail”. Dit korte kabeltje heeft dezelfde slanke haakse connector aan de camerakant. In het doosje zitten twee kabeltjes van ongeveer 50 cm. Wil je een breekpunt aan de camerakant en aan de kant van je laptop/tablet? Dan zou je de 2e kabel kunnen gebruiken aan de PC/tablet kant. Let op, met de 15mtr kabel adviseren we 1 pigtail. Omdat de connectoren een stuk slanker zijn en vaak niet boven het klepje uitkomt zit er een handige sticker in het doosje die je om de connector plakt als een treklusje. Zodat je je kabel er makkelijk uit trekt. Door de slankere connectoren werkt dit systeem alleen met de nieuwe IQwire Cxrbon Blxck tetherkabels

Hoe gebruik je de ACDS ?

Frank gebruikt zelf de pigtail in de slider van de QRCL en kan zo razendsnel wisselen tussen de 5 of 15 meter kabel. Ook hoeft hij de connector niet uit de camera te halen als hij van locatie wisselt of de camera in de kluis zet, de pigtail zit veilig vast in de QRCL en hij hoeft alleen maar de kabel in de box te drukken als hij wil fotograferen. Dit scheelt een flink stuk slijtage aan de connectoren waardoor dit systeem zich snel terug verdiend als je veel op locatie werkt of vaak de kabel moet wisselen.

De kabel met logo is de korte kabel (rechts). Hier is het deksel er even af zodat je goed ziet hoe de ACDS werkt

 

3. De Unplanned Cable Modification Detterent (UCMD) als bescherming van je tetherkabel en camerapoort

Met nummer 1 en 2 heb je al een fantastisch systeem waar je bijna voor alles beschermt bent, maar zoals eerder gezegd fotografen zijn soms erg creatief met schade maken aan camera’s en kabels. Dus als je echt alles wil afdekken (99,9%) dan hebben we nu ook de laatste stap in de keten.

Als je echt maximale bescherming wil, dan schroef je het oranje beugeltje aan de Cable Lock en leidt je de kabel naar de de camerapoort. Niet alleen is de kabel zo netjes weggewerkt, maar bij een val beschermd de beugel zowel de kabel als de poort. Omdat niet alle camera’s de USBC poort op de zelfde plek hebben zijn er diverse beugels. (Ook als je een batterijgrip gebruikt of een grote camera zoals de Nikon Z9 is er een oplossing.)
De UCMD werkt alleen met de IQwire Cxrbon Blxck kabels en de Quick Release Cable Block.

bescherming tetherkabel en camerapoort

De beste bescherming voor je tetherkabel en camerapoort

IQwire is ontwikkeld door fotografen, die zelf veel op (buiten)locaties werken en waarbij tethered schieten absoluut noodzakelijk is. En nu is er dus ook bescherming tetherkabel en camerapoort. De IQwire kabels zijn van topkwaliteit en kunnen tegen een stootje, precies wat we als fotograaf verwachten. Bekijk onze video over werken op locatie:

 

De IQwire producten koop je in onze webshop of bij de betere fotovakzaak.

Heb je vragen of staat jouw camera niet in het lijstje? Neem contact met ons op