De snoot van Rogue… een van de meest veelzijdige snoots voor speedlights en ronde flitsers

Als je iets doet moet je het goed doen… wie kent het gezegde niet?

Rogue is een bedrijf dat eigenlijk altijd heel goed luistert naar de fotografen die hun producten gebruiken, en ook altijd proberen om hun producten zo flexibel mogelijk te maken qua gebruik. En dat sluit natuurlijk perfect aan bij ons werk. En wat we doen gaat vaak nooit helemaal is zoals we verwachtten. Dus moeten we de juiste producten moeten hebben die ons ook in de moeilijkste situaties een oplossing bieden.

Vandaag is het dus tijd om jullie via een video voor te stellen aan de nieuwe snoot.
De snoot hoort bij het magnetische systeem.
Dit systeem bestaat uit een omnidirectionele dome, een gel houder, grids en nu dus ook een snoot.

Wat maakt de snoot voor mij bijzonder ?
Een snoot is de perfecte modifier om een onderwerp er echt uit te laten springen. Je kan altijd een beetje zoomen met je speedlicht, maar een echt snoot effect krijg je er niet mee. Een snoot is echt een soort van spot welke het licht echt bundelt op 1 klein gedeelte van je onderwerp (tenminste zo hoort het).

Nu is het niet altijd een gelijk gedeelte wat je belicht wil hebben, en ook qua afstand ben je op locatie gewoon vaak beperkt, dus je hebt weinig aan een snoot die maar 1 of 2 standen heeft, leuk voor in de studio of als je de ruimte hebt, maar het zal al snel blijken dat 2 standen niet genoeg is. De Rogue snoot kun je in 4 verschillende standen gebruiken, dit geeft je een flink bereik om je licht echt to focussen waar jij wil.

Op de ronde flitsers stopt het verhaal nu, hoewel je daar natuurlijk ook een grid kan gebruiken en een gel om het licht verder te verfijnen of te kleuren.

Op de speedlights zul je zien dat er geen ronde flits buis aanwezig is, maar een rechthoekige. En je voelt hem misschien al aankomen. Als we een diffusie paneel gebruiken in de gel houder dan krijgen we mooie ronde vormen (net als bij de ronde flitsers), maar… als we het paneel verwijderen dan krijg je een echt fantastische lichtbron… ik noem het wel Rock en Roll verlichting.

Een rechthoekige spot met een keihard midden en uitwaaierende zijkanten, echt perfect licht voor de wat hardere “rock” opnames, zoals bv deze van Nadine.

Nadine voor de Grafitti Door. Je ziet goed wat de snoot doet. Er is ooke en blauwe gel gebruikt

Of een fantastische meer ouderwetse look.

hier is alleen de snoot gebruikt

 

In deze video stel ik de snoot aan je voor en laat ik de verschillende mogelijkheden zien.
De video is in het Engels.

De snoot en het magnetische systeem zijn te bestellen via www.frankdoorhof.com/shop of bij je favoriete camera winkel die Rogue verkoopt