Een aantal resultaten van de workshop met Lois

Vandaag een paar resultaten van de workshop met Lois.
Gedurende de workshops is er altijd een thema, maar binnen de workshops staat de verdere indeling vrij aan de hand van wat de groep wil leren, op deze manier krijg je altijd een workshop die precies op maat is gemaakt.

Het thema van deze workshop was “lichtbeheersing”, welke gebaseerd is op de gelijknamige tutorial. ik noem dit wel eens de “starters” workshop maar eigenlijk is dat niet helemaal waar, dit is wel de workshop waar we bv werken met wat meer standaard opstellingen zoals de butterfly en Rembrandt maar dit word vaak al snel aangevuld met aanpassingen om het beeld wat spectaculairder te maken.

Gedurende de eerste set gebruiken we een Brown Punch achtergrond van Clickpropsbackdrops.
Dit is een erg mooie achtergrond welke in bijna elke situatie in te zetten is.

In deze set gebruik ik alleen een softbox van Hensel met grid gericht op het model maar wel zo dat er ook wat licht op de achtergrond valt.

Bij de volgende set gebruiken we de Earth stacked master achtergrond.
Dit is een achtergrond met een fantastisch 3D effect, dit is natuurlijk fantastisch om te verwerken in een lichtbeheersing workshop, of wel let altijd op hoe de schaduwen vallen en je kan fantastische resultaten krijgen.
Als extra flitser gebruik ik hier uiteindelijk nog een blauwe gel voor wat extra sfeer en accent op ons model.

Bij deze set was het niet alleen belangrijk om het te laten lijken alsof we echt op locatie aan het fotograferen waren, maar ook gebruikte ik hier een techniek waarbij ik de set van kleur voorzie via een fill in flitser met gel. En zoals je aan het focus effect ziet heb ik hier gebruik gemaakt van de Lensbaby. De achtergrond Graffity door 1 is echt fantastisch en valt onder de groep van achtergronden waar je elke keer wel weer een ander idee mee kan uitwerken.

Dit blijft een van mijn favoriete opstellingen voor beauty portretten.
Natuurijk hoort er een lichte achtergrond bij, en in dit geval heb ik gekozen voor de Sweethearts.
Ik gebruik hier een triflection systeem om de schaduwen te openen, en de zijkanten van de kleding. Aan beide kanten staan strips met grids welke een flinke output verzorgen. Door deze te featheren krijg ik veel lens flare, deze lensflare word nog extra aangezet door de K&F Concept Black Mist filter. Je ziet hier een oplopend effect van geen filter naar 1/4 en 1/2.

Laten we beginnen zonder

En dan naar 1/4 sterkte, je ziet nu al een lichte glow komen.

En na 1/4 komen we natuurlijk bij 1/2, dit is duidelijk een stuk sterker qua effect en dit maakt het nu ook mogelijk de 2e striplicht wat meer mee te laten doen. Bij de 1/4 is het een beetje een keuze maken tussen welke je het meest wil zien, zou ik de flitsers dichterbij zetten pakt de 1/4 ze wel beter op natuurlijk. Maar soms wil je wat meer ruimte, net als met de volgende set. Maar laten we eerste naar de 1/2 kijken.

En het uiteindelijk resultaat met een vignette toegevoegd in Photoshop.

En uiteindelijk was het tijd voor de set.
Dit is een echt fantastisch gedeelte van de studio om creatief bezig te gaan. Ik gebruik hier de Antique wall navy als “hoofdachtergrond” en op de kop een ProFabric Chintz reclaimed, ik heb deze gekozen omdat hij behoorlijk donker is en ik hem makkelijk weg kan laten vallen in de foto maar toch nog net wat detail kan laten zien waardoor de foto/set wat “natuurlijker” lijkt. Maar het materiaal reageert ook zeer goed op kleurgels en kan eventueel van achteren belicht worden, het geeft me dus een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Op de grond gebruik een vloerdeel van ClickPropsbackdrops. Een groot voordeel van losse vloerdelen is dat je vrij kan wisselen en daarmee een veel grotere variëteit kan opbouwen dan alleen maar de vloer die in de studio aanwezig is.

Laten we beginnen met de foto waar ik alleen het hoofdlicht gebruik.

Denk dat je snel ziet waarom ik de achtergronden zo leuk vind, je krijgt echt het idee dat je op locatie bent, en ondanks dat we hier alleen een softbox gebruiken ziet het er al leuk uit maar natuurlijk wil je wat meer sfeer in de foto. Dus heb ik ervoor gekozen om een rode gel te introduceren gericht op de camera en zo gedraaid dat hij net genoeg licht op het model en de achtergrond laat vallen. De 1/2 Black mist filter is hier wel redelijk essentieel omdat de flitser wat verder weg staat. Maar het resultaat mag er denk ik wel zijn.

In de komende week gaan we per set een video uitbrengen met een uitleg van de belichting op ons YouTube kanaal

Alle producten die ik gebruik kun je vinden op www.frankdoorhof.com/shop

Meer lezen over Clickpropsbackdrops?
Hier vind je de NL pagina met informatie.