Felisa voor de old master brown

Felisa voor de old master brown.

Bij deze foto voeg ik verschillende elementen samen zoals rook en lensflare. En met die combinatie vind de old master brown (en soortgelijke achtergronden) subliem.

Het patroon is erg random waardoor in dit soort opstellingen de achtergrond letterlijk structuur geeft en de lijm die het allemaal in elkaar zet natuurlijk de rook en lensflare.

Het uitzoeken van juiste kleuren in styling is natuurlijk ook belangrijk maar het sluit vind ik geen dingen bij voorbaat uit.

Hier kies ik voor een warme achtergrond en het lijkt nu alsof de hele foto met de warme tinten ervoor gemaakt was. Maar zou ik een blauwe achtergrond gekozen hebben zou je wat meer een koele uitstraling gekregen hebben die juist weer fantastisch contrasteert.

De rust van de warmte of de wat meer contrast brengende blauw. In dit geval denk ik dat warm mooier was. Maar probeer altijd alternatieven en bv met een gemotoriseerd achtergrond systeem is het wisselen seconden werk 😉

Maar je kan het natuurlijk ook met gels doen zoals je op de volgende foto’s kan zien. Je ziet ook dat de keuze van licht en kleur een totaal andere sfeer neer zet met exact dezelfde achtergrond. En dat maakt het gebruik een stuk veelzijdiger natuurlijk