Makkelijk meer sfeer in je foto

Makkelijk meer sfeer in je foto

Reken af met ongewenste lampjes en krijg gelijk meer sfeer in je foto.

In de nieuwsbrief geven we weer een tip, en deze keer over makkelijk extra sfeer in je foto. Omdat hij zo eenvoudig is, delen we hem ook hier. Nog geen lid van onze nieuwsbrief? Klik hieronder op de afbeelding en schrijf je in.

Nieuwsbsrieftip

Sfeer

makkelijk meer sfeer in je foto

Vandaag een snelle tip die je foto’s extra sfeer kan meegeven.

Vaak kom je op locaties waar ook misschien wat kunstlicht aanwezig is, denk aan spotjes.

Natuurlijk doen we er normaal alles aan om te beginnen met een zwart canvas (geen aanwezig licht maar alleen flits). Maar soms kan het interessant zijn het aanwezig licht juist mee te laten doen in de foto.

In dit geval gebruik ik de spotjes in onze studio en een flitser achter het model met een rode gel. Vaak balanceer ik de kleur op het hoofdlicht, maar omdat we hier werken met 3 verschillende lichtbronnen met elk hun eigen kleur temperatuur kun je ook in je RAW convertor eens proberen te spelen met de kleur temperatuur, je ziet dan vaak zeer mooie kleurcombinaties verschijnen (en verschrikkelijke :D)

Aanwezig licht, normaal sfeervol, maar bij het fotograferen lastig?

Door aanwezig licht te gebruiken moet je wel de flitsers zo laag mogelijk afstellen. De spotjes hebben vaak veel minder light output dan een flitser. En door de flitsers zo laag mogelijk af te stellen kun je vaak met een iets hogere ISO en een wat langere sluitertijd de 2 lichtbronnen perfect combineren. Met de sluitertijd kun je zelfs nog gedurende de sessie het aanwezige licht “harder en zachter” zetten.

sfeer toegevoegd aan je foto
Bij deze foto speelt Frank een beetje vals. Zoals je ziet is hij genomen in een theater. Fotoclub Borne had ons uitgenodigd om wat te laten zien met ons Rogue magnetische modifiers. En model en stylist Nadine had zeer weer flink uitgesloofd. Tijdens het schieten kreeg Frank dit beeld in zicht. Een knap staaltje storytelling. Het lijkt. toch net of de artiest na afloop met bloemen op het podium staat na te genieten van de voorstelling? Er zitten nog enkele kijkers in het publiek.  Hieronder de hele korte short.

 

Lees hier de tip uit de vorige nieuwsbrief