Veilig tethered schieten vanaf elk statief met de nieuwe CableBlock

Veilig tethered schieten vanaf elk statief met de nieuwe CableBlock

 

De nieuwe CableBlock heeft nu een ¼”-20 en 3/8” schroefgat om te gebruiken op elk statief. Dus ook geschikt als je geen Arca Swiss statief gebruikt. Het lipje is dunner zodat je hem makkelijker vastpakt en losdraait. Dus nu kun je veilig schieten vanaf elk statief met de nieuwe CableBlock.

Veilig tethered schieten

Tethered schieten is voor de meeste fotografen heel gewoon. Je ziet gelijk je beelden binnenkomen op een computer, laptop of iPad. Zo kun je focus en compositie checken. Je kan gelijk backuppen of iemand (via internet) mee laten kijken. Het nadeel is dat je een kabel nodig hebt wat risico’s met zich meebrengt. Met je kabel in de gleuf van de CableBlock die je onder je camera schroeft is dit probleem opgelost.

Tethered Schieten op het strand

De CableBlock

De CableBlock is veel goedkoper dan zijn concurrenten. Hij heeft een padding aan de bovenkant zodat hij niet krast op je camera.  Dankzij 3 verschillende gleuven is hij geschikt voor dikkere en dunne tetherkabels. De kleur valt ook goed op in je studio en in je fototas. Dankzij de Arca Swiss mount past hij op (bijna) elk Arca statief. Je schroeft hem aan je camera vast met een handig lipje.

 

Verbeterde versie

De nieuwe versie van de CableBlock heeft een smaller, lichter lipje om de schroef aan de camera los/vast te draaien. Het lipje viel vaak naar binnen en dan was het soms lastig om hem uit eraf te schroeven. Uiteraard is een platkop schroevendraaier of muntje ook nog steeds te gebruiken.

Veilig schieten vanaf elk statief

Met de 1/4″-20 en 3/8″ thread kun je de nieuwe CableBlock op een mount schroeven

Veilig schieten vanaf elk statief

De bovenkant van de CableBlock is hetzelfde als de eerste versie

Voor elk camerastatief

Niet iedereen gebruikt een Arca Swiss statief. En daarom hebben we de CableBlock aangepast met twee schroefgaten, een ¼”-20 en 3/8” schroefgat. Zodat je hem makkelijk op een statief mount kan schroeven. Bijvoorbeeld van Manfrotto. Maar denk ook aan een Jobypod of lampstatief met schroefmount. Zo kunnen ook fotografen die geen Arca Swiss statief hebben, veilig tethered schieten met de CableBlock vanaf elk statief.

Veilig tethered schieten vanaf elk statief met de nieuwe CableBlock is niet duur

De prijs en verpakking is hetzelfde gebleven. Je koopt de CableBlock al voor €35,00. En bij aankoop van een 10 of 15 meter IQwire tetherkabel, dan krijg je zelfs een CableBlock cadeau.

De CableBlock is te koop in onze webshop of bij de betere fotovakzaak

lees hier meer over de nieuwe generatie 5,10 en 15 meter Tetherkabel van IQWire