achtergronden voor je fotoshoot

Huur een achtergrond voor je fotoshoot

Achtergrond voor je fotoshoot

 

Of je nu mensen, dieren of producten fotografeert. We hebben er allemaal bijna altijd mee te maken. De achtergrond voor je fotoshoot. Wit lijkt makkelijk, maar dan moet je wel een echt witte achtergrond hebben en je licht goed neerzetten. Of je moet goed kunnen retouchen. Sommige mensen en bedrijven willen niet anders. Maar het is natuurlijk wel een beetje saai en gewoontjes.

In mijn werk als fotograaf heb ik veel aandacht voor styling van de fotoshoot, met name in mijn workshops modelfotografie. Een kleine aanpassing in de kleding van het model kan een enorm verschil geven, dit weten we allemaal wel.

Tijdelijk een andere achtergrond voor je speciale project of fotoshoot?

Huur je achtergrond. Bij ons of makkelijk online via Gearbooker.  

achtergronden voor je fotoshoot

Links en rechts de portable Clicki, achter de ProFabrics. En op de vloer de Vinyl.

Soorten achtergronden

Iedereen kent papier. Je koopt het op rol, gebruikt het, scheurt een stuk af als het vies of kapot is. Tot dat hij op is, of niet meer tot de grond komt en dan breng je de rol naar het oud papier. En weg is je geld. Je kan ook de muren van je studio gebruiken. Maar soms kan dat niet, of wil je eens wat anders.

Wij leveren de standaard vinyl achtergronden met felle kleuren of ProFabric, meer canvas achtig, beiden in vele maten en designs. Ze hangen altijd strak en bobbelen of golven niet.

Lees de blog: Zijn onze backdrops beter dan papier en 10 redenen waarom je beter van papier kunt afstappen.

Achtergrond voor je fotoshoot

Dit is de Vinyl Gothic Tapestry

Welke achtergrond kies is voor mijn fotoshoot?

De achtergrond heeft een zeer belangrijke rol binnen de foto. Het kan letterlijk de gehele sfeer van een foto veranderen.

Als we mensen advies geven voor het inrichten van hun studio adviseren we altijd in ieder geval een “klassieke” en tenminste een “moderne” achtergrond te nemen.

De klassieke achtergronden geven echt dat vintage gevoel als je dat wil. Maar door andere lichttechnieken te gebruiken kun je natuurlijk de hele foto een andere feel en look geven. Het voordeel van deze achtergronden is dat ze bijna over bij passen en een mooie rustige look geven. Families en huisdiereigenaren zijn er gek op.

 

Waar ik bij de klassieke looks wat meer voor ProFabric materiaal ga, ben ik voor de meer moderne look weer een enorme fan van ons vinyl. Met vinyl moet je wel oppassen dat je een goede kwaliteit neemt, vooral met hoog contrast verlichtingen kunnen er al snel hotspots (vlekken) ontstaan en dit wil je natuurlijk niet in de foto. Onze print is watervast. Een cakesmash is geen probleem. met schoonmaken poets je de print er niet af.

Waar ProFabric wat zachter reageert als je met kleurgels werkt zal vinyl echt van het beeld spatten met felle kleuren en fantastisch contrast.

Hier een aantal voorbeelden waar ik onze Profabric achtergronden gebruik en Vinyl

ProFabric Achtergrond

Dit is Claudia voor de ProFabric Emerald Punch.

 

Vinyl achtergrond

Model Loïs voor de vinyl Urban Arrow

Zoals je ziet zit er een behoorlijk verschil tussen de beide soorten achtergronden.

 

Heb jij al zin om er eentje te proberen in jouw volgende shoot?

Huur je achtergrond. Bij ons of makkelijk online via Gearbooker.  

huur je achtergrond voor je fotoshoot bij gearbooker

 

Advies of hulp nodig bij de juiste maat of design achtergrond voor je fotoshoot? Neem contact met ons op, we helpen je graag

Bekijk alle achtergronden in onze shop.

 

Bekijk de review van de ProFabric door Photofacts