Frank Doorhof's Digital Classroom BTS

Digital Classroom Behind the Scenes

Frank Doorhof’s Digital Classroom

Frank Doorhof’s Digital Classroom bestaat al 9 jaar!

Elke maand zenden we live uit. Vaak een live shoot, soms een presentatie (tijdens COVID) en een enkele keer praten we met een gast over fotografie. Elke keer op woensdag van 3 tot 5, soms wat langer. Dankzij onze sponsors is dit helemaal gratis. Je hoeft je ook niet te registeren en je kunt later terugkijken.

 

Onderwerpen

Soms komen onderwerpen vanzelf, zoals nieuwe producten of veelgestelde vragen. Of doen we een presentatie die op de beurs veel bezoekers trok. Maar na 9 jaar is het ook wel eens zoeken naar nieuwe onderwerpen voor de Digital Classroom.

Dus komende woensdag is het wat breder en kijk je mee Behind the Scenes (BTS) met een fotoshoot. Dankzij meerder camera’s zie je de shoot van alle kanten.

 

Frank Doorhof's Digital Classroom

Uitdaging

Als je Frank Doorhof kent, dan weet je dat hij van een uitdaging houdt. Omdat hij weet hoe licht werkt, bereidt hij zich niet heel erg voor. En danzij de 15 meter tetherkabels ziet hij de fotos’ gelijk binnen komen en kan hij makkelijk bijsturen. Omdat Frank in beeld is, is hij afhankelijk van mij (Annewiek) en anderen die de camera’s bedienen. Dat kan soms stressvol zijn.

Komende woensdag 13 maart zijn we weer live. En dit keer met model Klaudia. Zij heeft al eens een test shoot gedaan maar we kennen elkaar nog niet zo goed.

Frank Doorhof's Digital Classroom

Wat ging er mis in Frank Doorhof’s Digital Classroom?

In al die jaren ging er ook wel eens wat mis. Zoals de Digital Classroom buiten, waar het ging regenen en de kabels toch te kort waren. Of die keer dat de sponsor van de ledpanelen meekeek (voor extra videolicht) en Frank struikelde over de stroomkabel. Het ledpaneel viel op de grond en deed het niet meer. Gelukkig was het slechts een voeding en kap en kon de sponsor er hartelijk om lachen.

Of die toen we nog geen glasvezel hadden, alleen schotelinternet en we de verbinding niet aan de gang kregen. We hadden ons ’tegoed’ al opgebruikt. Of die keer dat het model niet zo fit was en moest gaan zitten. Achteraf bleek dat ze in verwachting was.

Heel vervelend was dat er ineens allerlei mensen aanbelden. Iemand kwam prive iets terugbrengen en iemand kwam vragen of we ook pasfoto’s maakten. Zodat Annewiek even weg moest. Kantoorhond Chewie is er vaak bij en regelmatig zie hem of zijn staart in beeld.

Gelukkig zijn we nooit vergeten de rookmelders af te plakken. Dat hadden we namelijk al eens bij een workshop vergeten. En toen ging het brandalarm af. Er was ontzettend veel rook en deuren opzetten hielp niet veel. Uiteindelijk ging zelfs het alarm in kantoor krijsen: “er is rook in de andere ruimte”. Dus daar letten we goed op. We hebben een keykoord aan de dop van de rookmelder gemaakt zodat we hem niet vergeten.

Opstelling Digital Classroom

De Digital Classroom wordt steeds professioneler

Met de jaren hebben we veel profesionele apparatuur aangeschaft. Software en hardware. Ook worden we steed handiger in het opzetten. We gebruiken nu Geekoto flitsers, zodat we geen stroomkabels meer nodig hebben. Alle videocamera’s gaan met HDMI naar de RGB minilink, een box die alles samenbrengt op de MacBook. Wirecast zorgt dat het live uitgezonden wordt. Op de RGB minilink wisselt Anewiek de camerastandpunten. Dat gaat ook wel eens fout en dan is Annewiek zelf in beeld.

 

Digital Classroom over Onmisbare modifiers voor je fashion shoot 

Digital Classroom met rook

Digital Classroom met de nieuwe portable rookmachines van LensGo