Opstelling Digital Classroom

Modelfotografie met rook, Digital Classroom live shoot

Modelfotografie met rook!

 

Woensdag 20 september was de eerste Digital Classroom van het negende seizoen! En dit keer was het thema modelfotografie met rook. We doen dit dus nu al 9 jaar en (bijna) elke maand. Vaak een live shoot, maar regelmatig ook fotografie tips, apparatuur, en soms beantwoord Frank vragen of legt hij uit over retouchen.

Grote dank aan onze sponsors BenQ; fotografie monitoren, Rogue Expo Imaging: flits accessoires en ExpoDisc, Calibrite: calibratie en kleurbeheer tools en Cascable: tethering software voor iPad

Uitdaging

Modelfotografie met rook is altijd een uitdaging en deze keer natuurlijk nog wat extra! De stagiaire zou voor de eerste keer de rookmachine bedienen. Er was net een grote update voor de iPad geweest en het model kwam met het OV. Wij hebben hier alleen een bus, en gaat niet altijd goed. De oppas van de hond was ziek en die houdt helemaal niet van rook. Rook = Brand = waarschuwend blaffen.

Ook had Frank nog niet eerder Geekoto flitsers en rook gebruikt. Maar licht is licht, dus dat leek geen probleem.

Goede voorbereiding

Gelukkig zijn we goed voorbereid. De rookmelder is afgeplakt en er is extra hulp om de camera’s te bedienen. Samen hadden we de standpunten van alle camera’s bepaald en Frank zou dezelfde achtergrond gebruiken. De hond was best al moe en de Annewiek had de rookmachines goed uitgelegd.

 

Dus wat kan er mis gaan…..

Frank begint met een uitleg over rookmachines. Welke moet je kopen en waar moet je op letten. Daarna gaat hij naar de studio en maakt wat beelden zonder rook. Natuurlijk gaat het over het coachen van een model, de licht opstellingen en het meten van licht. Dan komt er rook bij. Omdat de rook nergens heen kan (het regent heel erg buiten). Was er daarna tijd om te retouchen en wat te drinken. Als de rook wat minbder is, doen we nog een tweede set.

Omdat we verschillende camera’s hebben zie je de set/shoot van alle kanten.

Tussendoor geeft Frank heel veel tips en informatie.

PS: om meer mensen te bereiken is de Digital Classroom altijd in het Engels, maar reageren kan natuurlijk gewoon in het Nederlands

 

 

 

Zie hier de hele playlist van de Digital Classroom