Nieuwe ExpoDisc v3 Witbalans filter (77 en 82mm)

De perfecte witbalans maak je snel en makkelijk met de nieuwe ExpoDisc v3 (witbalans filter). De ExpoDisc is sinds 2004 de beste en snelste witbalans tool op de markt en is nu nog beter !

Krijg zelf weer de controle over je workflow door de witbalans gelijk in je camera goed te zetten. Je hebt geen software nodig. Je hoeft niets te fotograferen of later aan te passen als je de (RAW) foto’s gaat bewerken. De ExpoDisc v3 is ontworpen voor de witbalans in de camera te corrigeren maar zou je camera dit niet ondersteunen, of gebruik je een smartphone kun je ook 1 foto maken met de ExpoDisc v3 en deze later in de RAW convertor gebruiken als basis witbalans welke je dan naar de andere foto’s synced. Ook dit werkt weer supersnel en makkelijk.

 

Bestel hem in onze webshop.

Waarom gebruik je een ExpoDisc?

Het zal je vast opvallen dat de kleuren van je foto’s regelmatig wat flets ogen. Of dat je bij de ene foto een veel mooiere kleurverzadiging kan bereiken dan bij een andere.

 

Om kleuren goed weer te kunnen geven is de correcte witbalans nodig bij zowel de opname als de weergave. Bij de opname wordt dit in de camera automatisch gedaan. In veel gevallen is dit niet 100% accuraat. En dat geeft problemen kan in de nabewerking. Of bij het gebruik van presets (continuïteit). Stel je hoge eisen aan de kleurechtheid van je foto’s (en wie doet dat niet), dan is de ExpoDisc al jaren de vertrouwde tool. Snel en makkelijk te gebruiken en compatible met nagenoeg alle camera’s (zelfs smartphones). Je zet de universele ExpoDisc voor je lens en stelt de witbalans in de camera in via het menu, en dat is alles. Hierna zal je RAW-convertor (of JPG) de witbalans van de ExpoDisc automatisch herkennen (geen extra software) en hebben je foto’s direct de correcte kleur.

Wist je trouwens dat de ExpoDisc niet alleen voor fotografie, maar ook veel voor video gebruikt wordt?

de nieuwe ExpoDisc V3 in 77 en 82mm

Elke ExpoDisc wordt gemaakt, getest en gecertificeerd in de USA met een geavanceerde spectrofotometer. Een spectrofotometer is een instrument die het gehele lichtspectrum meet, dus een volledig overzicht geeft van alle informatie die de ExpoDisc doorlaat. Zie het als een soort microscoop voor kleur/licht.

Mijn camera doet toch ook een meting?

 

Zelfs de beste digitale camera’s zijn niet 100% accuraat. De camera baseert de witbalans op de scene die je fotografeert. Je zal bv zien dat een TL balk een volledig andere kleurtemperatuur heeft dan bv een gloeilamp. Beide hebben ook een volledig ander spectrum, iets wat de camera vaak niet meeneemt. In veel situaties komt de camera erg dichtbij, maar het is nooit constant of 100% accuraat. Met de ExpoDisc zorg je voor de juiste witbalans in elke ruimte en elke lichtbron. Je krijgt constante resultaten ook als je van licht of ruimte wisselt.

Deze afbeelding laat zien hoe de camera een foto maakt in verschillende lichtomstandigheden

 

Met de ExpoDisc v3 heb je een fantastisch alternatief voor de Grijskaart/Witbalans kaart.

 

Met de ExpoDisc v3 maak je in een handomdraai de perfecte witbalans. En je kan het allemaal instellen in de camera. Zet hem voor je lens, richt op het object dat je wilt fotograferen en stel de custom witbalans in op je camera. Dit verschilt per camera, maar is altijd makkelijk en snel te doen. Doordat de witbalans nu helemaal correct is zul je merken dat niet alleen de foto’s er direct beter uit zien maar dat ook het gebruik van presets nu volledig voorspelbaar wordt door de constante kwaliteit van de witbalans.

 

Even wat technische informatie over de ExpoDisc v3


We spreken bij licht over zogenaamde golflengtes welke aangegeven worden in nm (nanometer). Voor ons menselijk ook mag je zeggen dat we licht/kleur zien tussen de 380 nm en 780 nm. Licht met een golflengte van 380nm  zien we als violet en licht met een golflengte van 780nm zien we als rood. Daartussen liggen alle andere kleuren van het spectrum. Maar dat is wat wij kunnen zien.

Door gebruik van nieuw materiaal in de ExpoDisc v3 is het gelukt het spectrum flink te vergroten. En de nieuwe ExpoDisc v3 is nu gevoelig van 380-2200nm. Dit is ver buiten ons zichtbare spectrum maar maakt de ExpoDisc v3 EXTREEM accuraat en zelfs geschikt InfraRood fotografie.

Dunner en lichter

 

De ExpoDisc was al makkelijk mee te nemen maar de nieuwe V3 is nog lichter en dunner. De ExpoDisc v3 is zelfs maar 9mm dun, en daarmee de helft dunner en lichter dan zijn voorganger. Niet alleen makkelijker voor je lens te plaatsen maar hij is ook zo in je zak te stoppen. En er is altijd wel een plekje in zelfs de meest volle tas. Dus geen excuses meer voor matige of slechte witbalans.

De nieuwe ExpoDisc v3 met stepmountring

Bayonet mount

Normaal hoef je de ExpoDisc alleen maar voor de lens te houden, maar wil je hem liever op je lens klikken, omdat je bijvoorbeeld een statief gebruikt? Dat kan met de nieuwe bayonet mount. Er word bij de ExpoDisc v3 een formaat gratis bijgeleverd maar je kan ook andere formaten later bestellen, waardoor de v3 nog veelzijdiger en makkelijker te gebruiken is en altijd perfect past op je lens.

De meeste fotografen gebruiken de ExpoDisc echter door hem gewoon voor de lens te houden, en daar is het natuurlijk fantastisch dat de nieuwe versie een stuk dunner en lichter is.

De ExpoDisc v3 kun je ook voor een kleinere lens gebruiken.

De ExpoDisc v3 kun je ook voor een kleinere lens gebruiken.

Verbeterde exposure

 

De ExpoDisc v3 is gekalibreerd op een percentage van 14.5%, wat overeenkomt met wat de meeste camera’s gebruiken voor hun lichtmeting. Dit maakt de ExpoDisc v3 ook uitermate geschikt voor een perfecte belichting, en door de vernieuwde vormgeving zul je nu ook zien dat het histogram heel mooi in het midden staat.

De vernieuwde ExpoDisc v3

Niet alleen is het ontwerp aangepast (dunner en lichter) en een nog nauwkeurigere werking waardoor zelfs IR fotografie/video nu de ExpoDisc v3 kunnen gebruiken, tevens is de ExpoDisc v3 voor incident metingen vaak gebalanceerder dan de camera. Er is een nieuwe bayonet mount toegevoegd waarmee de ExpoDisc v3 ook vast gezet kan worden op verschillende lenzen, vasthouden kan natuurlijk ook nog steeds. Ook is de verpakking vernieuwd en verbetert.

 

In de verpakking vind je:

  • De ExpoDisc V3
  • De stepmountring
  • Opbergtasje
  • Nek strap
  • Certificaat
  • Engelse instructies

 

Meer informatie, video’s, en veel gestelde vragen op expodisc.com

logo van ExpoDisc v3

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Nieuwe ExpoDisc v3 Witbalans filter (77 en 82mm) […]

Reacties zijn gesloten.