IQwire Carbon Black Tetherkabel

IQwire Carbon Black Tetherkabels, de volgende stap in tethering

IQwire Carbon Black tetherkabels

Tethering is een van de beste upgrades die je kan doen voor je workflow. Alle moderne camera’s hebben een USBC aansluiting en tethering is niet moeilijk. In deze post enkele video’s die we snel gaan vervangen door nederlandse video’s (waar mogelijk). Lees verder over de nieuwe IQwire Carbon Black tetherkabels.

Maar wat is tethering ook al weer?

Bij het tethered schieten sluit je de camera aan op een PC/Mac of tablet/telefoon zodat  je direct de foto’s kan zien die je schiet. Dit heeft enorm veel voorbeelden zoals direct zien of de compositie en scherpte overkomt met wat je wil en natuurlijk hoeft de klant niet meer over je schouder mee te kijken maar ziet hij/zij alles op een groot scherm.

Door de jaren heen zijn de eisen aan tetherkabels steeds strenger geworden en IQwire loopt daarin voorop qua technologie en productassortiment. Dit is het grote voordeel van een merk dat gemaakt wordt door fotografen en niet word door een bedrijf dat actief is in de fotografiemarkt. Fotografen kennen de problemen van andere producten. Iets ziet er op papier misschien goed uit maar in de praktijk is dit toch heel anders. Lees meer op ons blog

5 meter, 10 meter en nu ook 15 meter tetherkabels

Het eerste waar we tegenaan lopen is lengte, letterlijk.

Vaak word 4.7 meter geadviseerd als ideale tetherkabel, maar dit is absoluut niet waar in de meeste situaties.
We willen een zo veilig mogelijke tethering situatie en dit betekent dat we geen kabels willen die in de lucht hangen. Dan ben je met 4.7 meter tetherkabel toch erg beperkt. Vaak staat de laptop wat hoger (soms wel op 1.50 hoogte, dan kun je goed je beeld zien) en je bent zelf ook meestal wat langer dan 1.50 :D. Dus met 4,7 meter houd je maar weinig loopruimte over.

Vandaar dat IQwire ook een 10 meter en nu zelfs 15 meter tetherkabel levert in de nieuwe IQwire Carbon Black series. Bij andere merken kun je soms ook verlengen,  maar moet je vaak 2 kabels aan elkaar koppelen en dit is verre van ideaal.

Door gebruik te maken van inline boosters hoef je bij IQwire geen verlengkabels te gebruiken maar zijn de kabels gewoon aan 1 stuk. En door de gebruikte materialen kun je zelfs een knoop in de kabels leggen zonder dat je de kabel beschadigt (we raden dit niet aan).

 

De nieuwe IQwire CXRBON BLXCK, de langste en slimste tetherkabels

Met de introductie van onze totaal nieuwe Black Carbon lijn hebben we nu niet alleen 5 en 10 meter aan 1 stuk maar introduceren we ook als eerste een echte 15 meter tetherkabel met maar liefst 3 inline boosters voor een supersnelle en stabiele verbinding.

Hier stellen we de nieuwe IQwire Carbon Black tether kabels aan je voor. In onze webshop kun je ze alvast pre-orderen. 

IQwire Carbon Black Tetherkabels, de volgende stap in tethering

Zoals je ziet een fantastische line up waar elke fotograaf mee uit de voeten kan. Natuurlijk met de vertrouwde haakse connector aan de camerakant en de rechte aan de computer kant. Hij is niet geschikt voor sommige camera’s met een gemodificeerde USBC poort, zoals de PhaseOne IQ4)

Dankzij de boosters is de nieuwe IQwire supersnel. De Intelliconnect Ultracore chipsets in elke connector maken de kabel ook “slim”, de snelste overdracht wordt vastgezet. Je hoeft geen bepaalde volgorde aan te houden bij het connecten want de intelliconnect connecteren onthouden als het ware jouw settings.

Daarnaast zijn onze kabels gemaakt van speciaal gevlochten materiaal voor zware toepassingen. Goedkopere kabels lijken vaak te werken en worden vaak ook verkocht als tetherkabel maar waar mensen vaak geen rekening mee houden is dat er ook stroom door de kabels loopt en als de kabels beginnen te slijten kan er schade op treden aan zowel de camera als ontvangende kant, en in extreme gevallen zelfs kortsluiting en brand.

 (kijk even deze video over USBC kabels)
(vooral het laatste stuk waar je goed kan zien wat het verschil is tussen goedkope USBc kabels, het eerste stuk gaat over TB kabels maar laat wel het productie process zien van hoge kwaliteit kabels zoals de IQwire kabels en waarom deze langer meegaan maar ook een hogere prijs hebben)

Duurzaam, sterk en nagenoeg overslijtbare tetherkabel

De IQwire Carbon Black tetherkabels hebben metalen USBC connectors en Velocity Boosters. De camerakant heeft een “low-profile” haakse connector waardoor je poortschade minimaliseert bij ongelukjes. De IQwire Cxrbxn Blxck is waterafstotend (maar niet waterdicht!). Daarnaast wordt de kabel geleverd in een doos van gerecycled papier en niet meer in zakje.

Maar we zijn er nog niet

IQwire Cable Management System. Bescherming van de poort

De poort van de camera is enorm kwetsbaar. Een ongelukje is zo gebeurt met als gevolg dat je camera in reparatie moet,die vaak duur kan uitvallen omdat de USBC poort vervangen moet worden. En laten we eerlijk zijn, fotografen zijn soms best creatief met hoe we kabels en poorten toch kapot krijgen, maar dat is nu (voor 99%) afgelopen.

 

Onderkant

We beginnen aan de onderkant van de camera met onze QRCL Quick release cable lock met een ARCA compatible mount.

Natuurlijk hebben we nog steeds onze eigen cableblock maar de nieuwe QRCL is een systeem waarbij je de release aan de kabel kan laten zitten en letterlijk in de mount laat glijden (met een bevredigende klik aan het eind). Het loskoppelen van de camera en kabel is nu letterlijk  seconden werk. De kwaliteit van de mount is voor jarenlang gebruik gegarandeerd door een combinatie van aluminium en carbon fiber. Dit is een high-end product voor de meest zware toepassingen.

IQwire Carbon Black Tetherkabel

 

Maar daar stoppen we niet met de zorg voor je camera

Zoals je op de bovenstaande foto ziet hebben we ook de poort zelf nu in bescherming via onze UCMD (Unplanned Cable Modification Deterrent), die oranje beugel.

Door de QRCL of CableBlock zit de kabel vast aan de camera. Maar op alle camera’s steekt de kabel nog steeds uit de poort. En dit maakt de combinatie alsnog enorm kwetsbaar als je de camera wat harder neerzet of tegen iemand aanloopt, omrolt etc. er kan nog steeds een flinke druk op de poort komen.

We lossen dit op met de UCMD, deze kan je vastzetten aan de QRCL en is leverbaar voor verschillende camera’s.
Gemonteerd zorgt de combinatie ervoor dat je de camera gewoon op de poort kan neerzetten zonder schade op te lopen.

We hebben je nu dus volledig beschermt aan de camera kant zou je denken…. maar toch nog niet helemaal.

Bescherm je tetherkabel

Goede professionele tetherkabels zijn prijzig, en de meeste slijtage vind vaak plaats aan de connector kant. En als deze defect is dan kan dit niet gerepareerd worden. Gelukkig zijn onzeIQwire kabels ijzersterk (letterlijk) maar we willen natuurlijk onze  kabels wel zoveel mogelijk beschermen. Daarnaast speelt er ook iets anders…

Vooral op sets waar veel mensen lopen gebeurt het regelmatig dat iemand toch achter een kabel blijft hangen en bij een vaste verbinding kan het dan gebeuren dat of de laptop of de camera door de lucht vliegt. En daarom hebben we nu als laatste in de rij van  nieuwe producten een definitieve oplossing voor beide problemen…..

De ACDS (Advanced Cable Defensive System)

De ACDS is een quickrelease systeem waarbij je onze IQwire kabel gebruikt als basis en aan de kant van de camera de connector box plaatst met een Stinger. Zoals je ziet zijn er 2 Stingers meegeleverd. Je gebruikt er een. De 2e kun je of als reserve houden, maar je kan hem ook gebruiken aan de computer kant. De nieuwe IQwire Carbon Black kabels zijn ontworpen om zonder snelheidsverlies samen te werken met het ACDS systeem.

Met IQwire koop je een product wat ontwikkeld is door fotografen voor fotografen.

De kabels staan garant voor een supersnelle en stabiele verbinding door het gebruik van inline boosters en intelliconnect connectoren waardoor de camera niet alleen sneller wordt herkend maar ook een stabiele doorgifte heeft van de binnenkomende beelden, ook in burstmode.

Door de kabels aan 1 stuk te maken zijn ze veel minder gevoelig voor slijtage en invloeden van buitenaf. De IQwire tetherkabels worden gebruikt in zoutwater, sneeuw, woestijn gebieden etc. en ze blijven werken. Er zijn zelfs al verschillende auto’s over de kabels gereden.  (We raden dit niet aan).

Maar wij weten ook dat alleen een kabel niet genoeg is, in het heetst van de strijd is een ongelukje zo gebeurt, ligt het werk stil en volgt een fixe rekening. Vandaar dat we in onze line-up nu ook de volledige bescherming van je overnemen. Voor 99%, want sommige mensen zijn zeer creatief met het slopen van de kabel.

We zetten de kabel vast aan de camera met de QRCL Hierna hoeft de kabel nooit meer uit de houder (wat slijtage scheelt). De UCMD beschermt de poort  waardoor je de camera ook gewoon op de kant kan leggen,  en tegen mensen op kan botsten (we raden beide niet aan natuurlijk). Uiteindelijk wil je niet dat iemand achter je kabel blijft hangen en de laptop of de camera op de grond vallen. Daarom gebruik je aan de camera en laptopkant de ACDS waardoor je altijd een “breekpunt” hebt in de keten. Tevens zorgt de ACDS ervoor dat de connectoren van de hoofdkabel beter beschermd worden, wat weer zorgt voor een langere levensduur.

IQwire biedt nu met de Carbon Black tetherkabels een lange,  supersnelle en stabiele verbinding,  nu ook volledige bescherming met het nieuwe IQwire Cable Management System