Digital Classroom: modelfotografie zonder voorbereiding

Digital Classroom: modelfotografie zonder voorbereiding

Digital Classroom, modelfotografie zonder voorbereiding

“SURPRISE”was de titel van de Digital Classroom van 11 oktober. In deze live shoot laat Frank zien hoe je fotografeert zonder veel voorbereiding. Wat heb je nodig? Waar moet je aan denken? Bekijk de opname hieronder.

Meestal denk je na als je een shoot plant. Je overlegt met het model en maakt een moodboard. Maar soms gaat dat niet, is je apparatuur niet goed of gaat het heel anders dan je verwacht had. Maar zoals Frank altijd zegt: “Als je weet hoe licht werkt, kun je het meten en sturen, altijd en overal”. En dat leer je natuurlijk ook in onze workshops, bekijk de agenda van de workshops

Een van de eerste resultaten van de liveshoot. Waarbij frank dus niet van te voren wist wat Nadine zou aantrekken 🙂

Uitdaging

Zoals je weet houdt Frank van een uitdaging. Dus hij had geen idee wat Nadine, ook stylist zou aantrekken. Het enige wat wel vaststond was welke achtergronden beschikbaar zijn. Namelijk de Art Botanical, de Earth Stacked Master en de Emerald Punch. De Clicki met de Old Master Grey stond ook klaar.

Bekijk de vorige Digital Classroom over rook! 

Meerdere camera-standpunten

Ook omdat het lastig is om alle cameras goed te verplaatsten hebben we dus voor een vaste opstelling gekozen.  In deze live stream zie je de shoot van verschillende kanten. Met natuurlijk de resultaten.

Favoriete modifiers voor modelfotografie

Je ziet Frank het licht opstellen en de foto’s maken. Hij gebruikt vooral zijn favoriete modifiers, zoals de Frank Doorhof FlashBender met grid en de kleine softbox (S26) van Geekoto. De Flashbender zit makkelijk op de rechthoekige Geekoto GT200 en de softbox op de ronde GT250 met Bowens mount. Ook in kleine ruimtes zijn dit must-have modifiers. Het is een bonus dat ze ook niet duur zijn. De FlashBender v3 XL Pro koop je al voor €116,00 en de softbox van Geekoto (S26) kost maar €125,00 en is ook heel plat op te vouwen

Resultaten van de liveshoot zonder voorbereiding

Na de shoot kan Nadine zich even verkleden en bespreekt Frank de foto’s en beantwoord de vragen uit de chat. Hij laat ook zien hoe hij een van deze foto’s retouched en laat hij je zien hoe de foto nog sterker wordt door te croppen. Dat zie je full screen.

Sponsors Digital Classroom

Deze live uitzendingen zouden niet mogelijk zijn zonder onze sponsors. BenQ; photographic monitors (vraag naar de discount code), Rogue accessoires en modifiers, Cascable tethersoftware naar de iPad en Calibrite; kleur en calibratie tools.

 

Wij zijn importeur en verkoper van de volgende merken: Geekoto, portable flash en softboxen, Rogue, IQwire tetherkabels (10 en 5meter) en Click Backdrops, unieke achtergronden van ProFabric of Vinyl.

 

Frank is vooral dol op de ProFabric achtergronden omdat ze zo zacht en warm fotograferen en altijd strak hangen. Makkelijk schoon te maken na een ongelukje en ook te belichten van achteren.

 

we hopen dat je met veel plezier naar deze Digital Classroom: “Modelfotografie zonder veel voorbereiding” hebt gekeken en zien je graag terug bij de volgende uitzending. Klik hier voor de pagina van de Digital Classroom 

 

 

 

De volgende Digital Classroom is op 10 januarie en gaat over: Onmisbare modifiers voor je fashion shoot