logo

Nieuw Boek Frank Doorhof

De Magie van de Kleine flitser, was het allereerste boek dat Frank gemaakt heeft voor uitgever VanDuuren Media. Het was al een tijdje “out of print” zoals ze dat noemen. De laatste paar exemplaren liggen bij ons (bestel m hier met handtekening). Hoog tijd voor een vervolg dus. 

 

7 maart 2013 kwam Franks eerste boek uit, precies 7 jaar geleden dus (zeven is ook nog zijn geluksgetal). Als dat geen goed voorteken is 🙂

En daar is hij dan. Fotograferen met een kleine flitser. Compleet vernieuwd en actueel met heel veel tips en informatie over de kleine flitser, of systeemflitser, compactflitser, speedlights, small flash, of noem maar op. 

Toveren met licht, spelen met omgevingen, beelden creëren waarvan mensen denken: ‘wow!’. Wie wil dat nu niet? Fotografie is schilderen met licht. Of we nu fotograferen met natuurlijk licht of kunstlicht (flits of continu), een goed belichte foto kan het verschil maken tussen een snapshot en een ‘wow’-plaat.

Het wordt echter pas echt interessant als we zelf licht toevoegen, of zelfs met niets beginnen en licht gebruiken om alles op te zetten. De keuze voor welk licht je in een situatie gebruikt is belangrijk, maar dat geldt ook voor de keuze van de apparatuur en het snappen van hoe die werkt.

Annewiek staat ook op deze foto, helemaal rechts bovenin, bij de zon geeft ze wat extra licht (net buiten beeld)

De foto is al uit 2012 toen we voor een beurs in Dubai waren. En dan moet je natuurlijk de woestijn in! Een cursist had een model opgetrommeld en in een jeep gingen we de weg op. Wat ongelofelijk veel zand! Het was trouwens nog best lastig, omdat we natuurlijk geen voetstappen op de foto wilden, moest het model helemaal omlopen en achter het duin weer omhoog klimmen. 

Toen we thuiskwamen hadden we nog dagenlang zand in onze spullen. Overigs geen een kameel gezien toen. Die zagen we wel toen we in Zweden waren. Maar dat is een ander verhaal 🙂 

Bestel in onze webshop of mail voor je reservering 

  • Share

One Response