Persoonlijk doen wij zelden zaken met online winkels of bedrijven waar we geen contact informatie kunnen vinden, maar ook als er geen foto’s van het team te zien zijn geeft dit toch veel minder vertrouwen. Op de een of andere manier wil je gewoon weten dat het bedrijf door mensen word gerund en niet door een geautomatiseerd antwoord systeem.

En ook op sociale media hebben we toch altijd best wel vaak onze mening al klaar alleen al als we de profiel foto van iemand zien.

Mensen zijn visueel ingesteld en je kan er niets aan doen maar de uitspraak dat je nooit een tweede kans krijgt voor een eerste impressie is natuurlijk absoluut waar. De eerste keer dat je iemand ziet zal altijd in je geheugen gegrift zijn, en als we zaken willen doen met iemand is een positieve uitstraling natuurlijk vaak ideaal.

Voor ons is een zakelijk portret (headshot) iets waar we veel aandacht aan besteden. Wist je bijvoorbeeld dat we iedereen op verschillende manieren op de foto kunnen zetten ? en soms wil je juist niet als sterke leider overkomen maar meer als een open persoon waar iedereen welkom is, beide zijn door kleine aanpassingen in pose en licht vaak te fotograferen. Vandaar dat we altijd in overleg met onze klant de kant van hem of haar naar voren te laten komen die het doel bereikt waarvoor de foto’s gemaakt worden.

Een vriend van ons zegt altijd “een goede foto bepaald of de klant op de rode loper terecht komt of bij McDonalds achter het raam” en dit is niet zomaar iemand maar Peter Hurley, volgens vele de beste headshot fotograaf te wereld.

En we kunnen het alleen maar met hem eens zijn, een goede foto zorgt zonder twijfel voor een betere presentatie van uw karakter.

We noemen dit trouwens het zakelijk portret maar dit betekend niet dat het altijd zakelijk moet zijn, tegenwoordig zijn er veel meer manieren om je karakter te laten zien dan met een standaard “statisch” portret, tegenwoordig mag er best wat humor/persoonlijkheid in een foto zitten. Vandaar dat we hieronder een aantal meer creatieve versies laten zien, maar vooral dat elk persoon zijn/haar eigen karakter is.