adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken

Nieuwe adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken (ADP2V2)

Rogue Flash heeft een nieuwe, verbeterde adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken.

 

Er zijn al 2 verschillende Rogue Flash adapters waarmee je ronde modifiers op een een rechthoekige flitser (speedlight) kunt gebruiken. Een small (voor flitsers van 35×55 tot ongeveer 40x70mm)  en een standard (voor bijna alle flitsers van 40×60 tot 50x75mm). En nu is er een nieuwe, verbeterde adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken. De V2.

Adapter Ring

Zo ziet de oude adapterring eruit.

Waarom je ronde modifiers wilt gebruiken?

Er zijn heel veel ronde modifiers op de markt, zo kun je het licht van je speedlight op meerdere manieren gebruiken. Er is een dome, een grid, een snoot. Maar alleen voor ronde flitsers. De meeste Rogue FlashBenders passen trouwens ook op een ronde flitser.

Dus vandaar de Rogue Flash Adapter. Om ronde modifiers te gebruiken op rechthoekige flitsers. Kleur en correctie-gels zijn er voor rechthoekige en ronde flitsers. In onderstaande foto gebruiken we een gele gel om de warme zon na te doen. Het kanten jurkje geeft het een beetje “net uit bed” look.

 

dankzij de adapter kun je ronde modifiers gebruiken, bijvoorbeeld een kleurgel

De nieuwe adapter Standaard is verbeterd, V2

 

De adapter is gemaakt van duurzaam siliconenrubber en high impact polycarbonaat met een stevige stalen ring.  Sommige flitsers, zoals de Godox AD200 en de Geekoto GT200 hebben de ventilatie openingen vrij hoog op de flitser zitten, waardoor de adapter deze soms gedeeltelijk afsluit. En dat is natuurlijk gevaarlijk. Bij oververhitting stopt je flitser of erger….  De makers van Rogue Flash producten luisteren echt naar de gebruikers. En hebben daarom de standard adapter verbeterd. De Versie 2 is een nieuwe flexibele adapter met een uitsparing voor de ventilatiegaten.

De Rogue Flash Adapter Standard v2 is kleiner en lichter  (78gram in plaats van 102gram) dan de eerste versie. De v2 Adapter is makkelijker  te bevestigen en te verwijderen. Alhoewel hij compact  genoeg is om op je flitser te blijven en toch in je tas te passen.

adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken

 

De Standard V2 uitvoering is compatible met de meeste flitsers en dus nu ook voor de grote flitsers zoals de Godox AD200 en Geekoto GT200. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om de ventilatie van je flitser.  Ook verkrijgbaar in een kit uitvoering: De V2 adapter  in een opbergbergtasje samen met de Dome, Grid, Gellens en enkele kleurgels. (Heb je al een ronde flitser? Dan is er er een kit zonder adapter).

 

 

de nieuwe Rogue Round Flash Kit2 met de adapter

 

Meer informatie: rogueflash.nl

De nieuwe  adapter om ronde accessoires op je rechthoekige flitser te gebruiken en de nieuwe Kit liggen binnenkort in de winkel

Lees deze blog over creatief fotograferen met de Rogue Snoot 

Gebruik kleurgels in je productshoot (Engels blog van Frank Doorhof)