Eén tetherkabel voor “alles” 📸

Voor de meeste efficiente workflow gebruik je natuurlijk tethering. De IQwire kabel is geschikt voor alle camera’s dankzij een verloopkabel. Dus een tetherkabel voor alle cameras en computers

Tethering maakt het mogelijk de beelden die je maakt (of liveview) direct op een aangesloten computer (Mac/Pc/Linux) of tablet (Android/iOs) te zien. Dit maakt het werken niet alleen een stuk sneller maar ook de kans op fouten een stuk kleiner omdat je direct focus kan checken. En of de foto’s kan laten zien binnen, zelfs in de cover/opmaak waarvoor het bedoeld is.

Voor het aansluiten van de camera is een kabel nodig.

Draadloos is ook een optie maar is eigenlijk alleen snel genoeg voor JPG foto’s en in veel gevallen ook niet 100% betrouwbaar. De aansluiting via een kabel werkt altijd en is ook niet gevoelig voor omgevingen waar bv veel storing is waar WiFi niet stabiel werkt.

We hebben al meer dan 15 jaar ervaring met tethering en zijn sinds 2022 actief met het merk IQwire.

De IQwire kabels onderscheiden zich van de concurrentie op vele punten.
De kabels zijn echt ontworpen voor en door fotografen en is de enige kabel op de markt die beschikt over een 10 meter versie met IQconnect en 2 inline boosters waardoor een zeer snelle en vooral stabiele verbinding gegarandeerd word. Sterker, de kabel werkt op volle snelheid op een iPad Pro en laadt onderwijl ook nog mijn Sony A7RIV op zonder ook maar een schokje in de binnenkomende foto’s.

Dit betekent niet alleen dat de IQwire kabels geschikt zijn voor de moderne hoge resolutie camera’s maar ook wat anders.

Het grootste probleem is dat tetherkabels niet goedkoop zijn.

Dit komt natuurlijk doordat ze jaren mee moeten gaan en in het geval van IQwire ook vol zitten met electronica die puur gericht is op een stabiele en snelle verbinding. En als je met meerdere laptops werkt of met 2 camera’s dan moet je vaak verschillende kabels gebruiken, bv een kabel van USBc naar USBc en een kabel van USBc naar MicroUSB. In een gemiddelde studio praat je al snel over camera’s en laptops die behoorlijk afwijken onderling. Het is natuurlijk ondoenlijk om een box te maken met allerhande kabels.

 

Wij hebben de oplossing! 

Zoals gezegd is IQwire ontwikkeld met een hele andere insteek.
Waar andere kabels wel dikker zijn uitgevoerd is er verder weinig verschil met een standaard USB kabel. Dit betekent dat de maximale lengte 4.7 meter is. En als je langer wilt, heb  je een booster (kabel) nodig. En in sommige gevallen ook een powered USBhub. Door de inline boosters en IQconnect kunnen onze kabels wel tot 10 meter zonder powered switch of hub werken (in noodgevallen is er een stroom aansluiting op beide boosters).

Maar… dat is niet alles

Eén kabel voor alles 

We hebben ondertussen na uitvoerig testen de juiste combinaties gevonden voor
Micro USB – Female kabel
Mini USB – Female kabel
USB A – adaptor
USB B (leaf, phase one) – gender changer en kabel.

Deze kabels vind je nu ook in onze webshop
Dit maakt de IQwire de perfecte keuze voor de klant die liever 1x een kabel koopt en deze kan aanpassen naar andere poorten, dan voor elke camera een andere kabel te moeten kopen.

IQwire is “The Next Generation” voor tether kabels.

PS: Heeft jouw computer geen USBC? Dan is daar ook een verloopstekker voor: de USBc to USBa Converter 

Alle verkoopkabels en de kabels vind je in onze webshop en in de volgende winkels in de Benelux en DLD.

Tijdelijk krijg je in de aangesloten winkels bij de 10 meter kabel een gratis Arca Cable block welke de perfecte bescherming is voor de poort van de camera, en het mogelijk maakt de camera direct op een Arca statief te plaatsen, natuurlijk is de Arca Cable Block ook los te bestellen voor 35.00

Verkooppunten IQwire en Arca CableBlock

Nederland:
Nivo Schweitzer
Haarlemmerdijk 114, 1013 JH, Amsterdam

eQuipme.nl
Van Slingelandtplein 9, 1051 DD Amsterdam

FotoFlits
Soldaatweg 42-44, 1521 RL, Wormerveer

Kamera Express 
Almelo, Amsterdam, Arnhem, Breda, Capelle a/d Ijssel, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Studio FD
Constructieweg 8, 8305 AA, Emmeloord

📸

België:
Servix
Kontichsesteenweg 41, 2630 Aartselaar (Antwerpen)

Grobet 
Eiermarkt 25, 2000 Antwerpen

Kamera Express
Antwerpen, Brussel, Dilbeek, Evere, Gent, Luik, Mechelen, Nyvel, Turnhout

📸

Luxemburg:
Howald, Luxembourg
📸
Duitsland: 
Braunschweig, Bremen, Hannover, Hamburg, Kiel, Köln, Lubeck, München

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] een camera en een apparaat om naar toe te fotograferen, dus een laptop, computer of iPad. Een tetherkabel en daarnaast software of een app. Veel fotografen hebben al een abonnement op Lightroom (de […]

Reacties zijn gesloten.